Welkom op mijn website.

Deze zal je via mijn schilderijen meevoeren naar het Noord-Amerikaanse continent en haar oorspronkelijke bewoners, de indianen. 
Beter gezegd, The Native People of America. 

Hun cultuur, leefwijze en relatie met Moeder-Aarde en Vader-Lucht en de manier en wijze van uitdrukken en beleven van hun spiritualiteit vormen mijn   
bron van inspiratie.  Deze vorm van inspiratie kwam tot bloei na een schitterende en indrukwekkende reis gedurende een maand door de prachtige natuur van Brits-Columbia, Canada. 

Mijn werk bestaat uit twee verschillende stijlen. De realistische stijl, die vooral de sfeer van de geschiedenis van de indianen uitdrukt. De rustige en ingetogen kleuren, waaronder veel aardetinten en de verwerking van prachtige motieven in al hun voorwerpen en kleding. 
Alles is zeer verfijnd weergegeven en straalt een andere energie uit dan de meer kleurrijke en gestileerde werken. 

Met de gestileerde stijl van werken, voel ik me nog vrijer in het neerzetten van vormen, lijnen en kleuren. Met gebruik van vele heldere kleuren en kleurencombinaties, stromende en speelse lijnen met veren en sterke symbolieken, wil ik de zichtbare en onzichtbare dimensies die zich om ons heen en in ons begeven, uitdrukken.

Op aarde en in de kosmos, alles wat leeft is verbonden met elkaar en vormt een levenscirkel van geboorte, leven, sterven en wedergeboorte.
De indianen geven daar op een hele mooie wijze uitdrukking aan via “Het Medicijnwiel”. (Zie het schilderij “Geesten van het Medicijnwiel).

Mensen, dieren, bloemen, planten en bomen, de 4 elementen aarde, lucht, water en vuur en natuurlijk ook de zon, maan, planeten en de sterren zijn mijn gangbare onderwerpen. Verrijkt met een spirituele verdieping, die diep vanuit mezelf naar buiten komt in samenwerking met mijn (licht) bron van inspiratie.

Als verfmedium gebruik ik aquarelverf, aquarelpotloden, quache en reliefpaint, een verf die als een reliëf ook voel en zichtbaar is in mijn werk.
Het werken met dit materiaal vind ik zo heerlijk omdat je ook werkt met water, en zo kan je het ook letterlijk laten stromen.

Het gebeurt regelmatig dat mijn schilderijen mensen diep van binnen raken.
Dat geeft voor mij een extra dimensie in wat ik doe.

Ik wens u veel plezier met het bekijken van deze site, en mocht u vragen hebben dan kunt u contact met mij opnemen via deze site en krijgt u van mij een antwoord terug.

Warme groet,
Ellen Uytewaal,